середа, 28 жовтня 2020 р.

 День визволення України від фашистських загарбників




У нашому календарі ми маємо не мало дат, які нагадують нам про події Другої світової війни. Щороку 28 жовтня уся країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників.

В ході Німецько-радянської війни (1941—1945) саме на території нашої держави відбувалися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У процесі вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій. 

Ціна перемоги – втрачені мільйони життів,  розбиті родини та скалічені долі. В Україні не лишилося практично жодної родини, яка б не зазнала втрат. І ось чому ми повинні пам’ятати героїв, чия боротьба, самовіддана праця сприяли звільненню Вітчизни від нацистів. Ми маємо бути вдячними тим, хто дав можливість розвивати нашу країну. Адже ми зобов’язані усім, що маємо сьогодні, тим хто загинув і тим, хто вижив у страшні 40-і. 

       В Костуватському ЗЗСО І-ІІ ступенів проводилась низка заходів приурочена цій даті. Години пам"яті "Пройшла війна стежками долі","Часи пройшли,роки минули,та ми героїв не забули",волонтерська робота "Ветерани живуть поруч",виставка літератури "В книжковій пам"яті - миттєвості війни",екскурсії до музейної кімнати " Нам не забути днів війни...",поклали квіти до пам"ятника визволителям,які загинули в роки Великої Вітчизняної війни"




                               

Учні 4 класу провели  виховну годину "Україна пам"ятає" та переглянули відео "Визволення України від фашистських загарбників" . Відвідали людину похилого віку та надали посильну допомогу по господарству Лихоліт Валентину Григорівну.



                         Учні 7 класу відвідали шкільний музей під час  Уроку мужності "Ваш світлий подвиг незабутній" з нагоди Дня визволення України від німецьких загарбників







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.