неділя, 10 березня 2019 р.

" Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні  бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і в XXІ столітті, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу".

      Саме під таким гаслом в нашій школі проходив місяць лютий. В рамках місячника було проведено ряд заходів, присвячених вивченню, популяризації рідної мови в нашому житті. Учні активно долучилися до участі в підготовці та проведенні Дня ріної мови, декади  української мови та літератури. Цікавим було заняття на тему: "Збережемо чистоту рідної мови" ,на якому в ігровій формі змагалися учні 5-9 класів, об'єднавшись у дві команди " Красиві " та "Мовознавці". Конкурси були спрямовані на вдосконалення знань мови, іі функції в житті кожного з нас. Перемогу виборола команда "Красиві", командир Степанова Карина . 
 Не менш цікаво пройшов мовознавчий квест " В країні чарівних слів". П'ятикласники Макаревич Ілля, Шаталова Юлія та Андрусик Діана набрали команди учасників для проведення квесту. Злагоджена робота учнів, активність та небайдужість довели , що ми вміємо працювати, змагатись . Ми -справжні патріоти рідноі держави., ми любимо рідну мову. Переможцями стали учасники команди Шаталової Юлії.

 А які цікаві лепбуки виготовили учні нашої школи "Наша мова солов'їна!" Кожен клас приклав багато креативності, фантазії. Роботу учнів 1 та 2 класу було відзначено грамотами.



    У вікторині "Буду я навчатись мови золотої. " Найрозумніший"  переміг учень 5 класу Макаревич Ілля.
    Протягом декади учні  розгадували ребуси, кросворди, загадки-жарти, чайнворди тощо.На цьому етапі  кращим знавцем рідної мови стала Ніколіна Валерія, учениця 5 класу.


    Разом із щастям і журбою
    Зеленим листом шелестить,
     У небі яснім  над водою
    Нам рідна мова мерехтить.
      Це символ мудрості твоєї,
      Моя Вкраїно. Він горить!
     Тож мови рідної своєї
      Не  відцураймось ні на мить!!!

Вчитель української мови та літератури Боговик І.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.