середа, 30 січня 2019 р.

З 14 січня по 25 січня 2019року в Костуватській ЗОШ пройшла   декада  мистецтва 
«Мистецтво об’єднує, мистецтво надихає»
За цей час проведено багато цікавих,пізнавальних та виховних заходів це-
дайджест на тему: «Мистецтво об’єднує, мистецтво надихає»,музичний батл
«Знавці українських пісень»,створили артоб’єкт «Здрастуйте, звірі, великі й малі»,караоке-хол «Чарівний мікрофон»,майстер -клас з мистецтва "Чарівні візерунки",фольк-майданчик «Україна колядує» 
 Фольк-майданчик "Україна колядує"
Кожен клас готував колядки,щедрівки,пригощання.  .



                                На фото учні 1 класу
Учні 5 класу 



                                                                               
                                                                                          Учні 7 класу
Учні 9 класу

Артоб’єкт «Здрастуйте, звірі, великі й малі»
Всі учні школи  разом з батьками взяли активну участь  та проявили творчість в виготовленні звірів з різних матеріалів. Роботи вийшли красивими,оригінальними. 













                            Техніка малювання по воді Ебру





Трішки історії
Історія виникнення ебру оповита таємницею, бо ніхто достовірно не знає ,коли і де з’явилися перші малюнки. Найстаріша з картин датується одинадцятим століттям, хоча мистецтвознавці стверджують, що картина була написана в умовах. коли техніка була відточена, а значить виникла задовго до того, як з’явилась сама картина. Найбільш ймовірно, що техніка зародилась в Азії, а саме в Північному Китаї, звідки поступово досягла кордонів Персії, Індії, Пакистану. Але цікаво, що розвинулась та набула поширення в Туреччині. Тому саме Туреччину прийнято вважати центром і навіть батьківщиною цього дивовижного мистецтва.
У Європі незвичайний стиль нанесення фарби став відомим у п’ятнадцятому столітті, коли торговці та мандрівники почали привозити  з Туреччини малюнки, тканини, шкатулки ,покриті візерунками, виконаними в техніці ебру.
В султанському палаці Топкапи, що в Стамбулі, зберігаються найстаріші зразки ебру.
Ебру – це танець фарб та води, які ,  переплітаючись між собою, створюють унікальні візерунки, адже створити два однаковісіньких малюнки просто неможливо. Малюють найчастіше зображення квітів, рослинні мотиви та візерунки.
Тюльпан як символ Туреччини найчастіше зображують в ебру.
                 Для учнів 5-9класів було проведено майстер-клас  "Чарівні візерунки" в техніці "Ебру" . Вчитель мистецтва Бондаренко К.В. підготувала учням всі прилади та матеріали. Розповіла про історію виникнення цієї техніки малювання ,про процес роботи. Переглянувши відео,діти та вчителі розпочали цікаву роботу:капали,бризкали фарбами.Потім  малювали візерунки по  воді, яку заздалегідь підготували: розчин крохмалу і рідини довели до певної густини. Коли все було готово ,переносили зображення з води на папір.  Більшість робіт були вдалими.














              Бажаю творчих успіхів та яскравих вражень!
                             Вчитель    Бондаренко К.В.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.