понеділок, 9 листопада 2020 р.

 


9 листопада в Костуватському ЗЗСО І -ІІ ступенів Новомар'ївської сільської ради 2020 року пройшло надзвичайно змістовно і цікаво. В цей день ми відзначали День української писемності та мови.    Дайджестом про заснування та історію цього світа розпочався відео- урок. Учні мали можливість ще раз почути та побачити  інформацію про великого Нестора Літописця, про Міжнародний конкурс знавців рідної ім.Петра Яцика тощо.

0 9.30 учні 5-9 класів на чолі з педагогами  написали ювілейний , двадцятий , радіодиктант на тему"Виклики книжкової ери". Він 20 років звучить в ефірі національного телебачення,проте ми вперше стали учасниками  цього дійства. Цьогорічний диктант був присвячений актуальній  проблемі - бажанню читати та роботі із сучасними гаджетами. Ми перевіримо навички орфографії. Результати будуть оголошені 11 листопада.

Продовжилося свято загальношкільним заходом- інтелектуальною грою "Мово українська, мово солов'їна" Дві команди змагалися  у вмінні працювати над  завданнями з української мови. Перемогу виборола команда "Словограй"( учні 7 класу).

Завершилося дійство раптівкою "Мова  моя….." Кожен учень -  старшокласник висловив слова любові до рідної мови власною творчістю- малюнком


 




Ой,яка чудова,

Світла і багата

Українська мова,

Мова мами й тата!

Вчитель Боговик І.М.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.