четвер, 12 листопада 2020 р.

 Декада трудового навчання

Майстер-клас "Пришивання гудзика"

Учні початкових класів ознайомилися  із призначенням, формою, кольором і розміром ґудзиків; навчилися  пришивати ґудзики з двома та чотирма наскрізними отворами; удосконалювати дрібну моторику, точність та скоординованість рухів; розвивати просторове орієнтування під час пришивання ґудзиків,

Колись дуже давно люди носили одяг без ґудзиків. Вони обгорталися великими шматками тканини, яку на плечах скріплювали спеціальними застібками. Ці застібки були і прикрасами. Їх виготовляли із золота й оздоблювали коштовним камінням. І лише 200 років тому люди вперше почали виготовляти ґудзики з різних матеріалів: фруктових кісточок, тасьми, тканини, заліза, міді, золота і срібла. Нині ґудзики роблять здебільшого з пластмаси.

Ґудзики бувають різними за формою: круглі, овальні, квадратні, трикутні, прямокутні.

Ґудзики виготовляють із різних матеріалів — пластмаси, металу, обтягують тканиною, шкірою. 

Для різного одягу використовують різні ґудзики. За призначенням вони бувають пальтові, костюмні, форменні, для штанів, суконь, чоловічих сорочок тощо.

Ґудзики є невід'ємною складовою різних видів одягу. Такий одяг, як пальто, куртка, сорочка, блузка, штани, ми надягаємо щодня, тому ґудзики відриваються часто. Кожна людина повинна вміти пришивати їх до одягу.

Ось так вміло пришивають гудзики учні початкових класів .




Учні 4класу за роботою.


Учні 3класу вчаться пришивати гудзики.





              Учні 1 та 2 класу  старанно пришивали гудзики та вміло зашиляли нитку.

                                                                        Педагог -організатор Бондаренко К.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.